torsdag den 21. april 2011

CE mærkning

Når Homoware sægler kondomer, skriver vi, at de altid både er CE godkendte og lovlig. Men hvad betyder en CE godkendelse egenligt?

Selve CE mærket er faktisk bare en standard, der er udvliket af EU og fortæller, at den varer man køber, er sikker i brug, eller i det mindste, at der er taget stilling til sikkerheden omkring proudket i forhold til den anvendelse produktet er tiltænkt. Norlge produkter/varer kræver en særlig stram kontrol for at få denne mærkning. F.eks. kondomer og glidecremer. Vi vil i dette indlæg fortælle lidt om netop de to produktgrupper og vil i et senere indlæg komme ind på mærkningen i legetøj.

Kondomer:
Lovgivningen er gudskelov særlig stram for kondomer. Da man jo netop bruger dem for at passe på, at man ikke bliver smittet med sygdomme og undgå graviditet mm., så skal man som forbruger også have fuld tillid til den varer man køber er som den skal være. Der kommer hele tiden nye standarder og nyere certificerings numre. Det betyder dog ikke, at f.eks. HT Special, der er certificeret med nummeret CE0120 er et dårligere kondom end Unilatex der har certificeringen CE0470. Men der er forskellige kriterier for, hvad man ønsker et produkt skal kunne, udover dets primære funktion. De helt gamle kondomer skulle f.eks. kunne indeholde 7-9 litter vand før de sprang for at kunne få sin certificering, regler vi idag ser som tosset, men helt sikkert viser, at kondomet kan tåle noget. Som udgangspunkt mener vi at der er 3 ting du skal sikre dig før du tager et kondom i brug.
1. Tjek datoen på pakken (kondomer må ikke blive for gamle)
2. Tjek at pakken ikke er i stykker kondomet skal have sin fleksibilitet og ligger beskyttet i pkaningen. Hvis pakken har været åen kan kondomet tørre ud og meget nemmere gå i stykker når du har mest brug for det.
3. Tjek at kondommet er CE-mærket. Det er din garanti for at pruduktet er lovligt og kontrolleret.
Alle kondomer vi sælger hos Homoware er naturligvis godkendte og sikre.

Glidecremer:
Især glidecremer kan have svært ved at opnå CE mærkningen. Men det betyder ikke, at man ikke kan købe og anvende glidecreme, der ikke er CE godkent. For at opnå en CE godkendelse på en glidecreme, må glidecremen f.eks. ikke indeholde parabener. Parabener er et tilsætningsstof, især i vandbaseret glidecremer, der gør, at den er lækkert glidende og gør den drøj i brug. F.eks. indeholder den meget populærer og lækre ID Glide parabner. Nogle studier har vist, at parabener kan være medvirkende til at kvinder kan få kræft i underlivet. Ordvalget "kan" er bevist valgt i denne sammenhæng, da der er tale om forskellige studier, hvor forskere tilkendegiver, at det kan være farligt, mens andre siger at det ikke har en sammenhæng. Det er på ingen måder ulovligt at anvende, eje, købe eller sælge, glidecreme der ikke er CE godkendt. Men der er alternativer til glidecreme med parabener. F.eks. kan man bruge den nye BoysOwn der både er CE certificeret og 100% uden parabener. I glidecremen BoysOwn er parabenerne udskiftet med sukkerarter, hivlket så kan give bivirkninger hvis man har sukkersyge. Så det er virkelig en jungel med de mærkninger og indholdsfortegnelser...
Generelt anbefaler vi, at man, ganske som tilføringsstoffer i fødevarer, sætter sig ind i hvad den glidecreme man best kan li, er lavet af. Men ellers har et afslappet forhold til, at det produkt man bruger, først og fremmest leverer den ønskede effekt, nemilg at analsex og onani skal være behageligt, og ellers har tillid til at forbuds Danmark og EU nok skal passe på dig.

Husk at du kan altid kontakte Drengene, hvis du har spørgsmål til indholdet i de produkter, du overvejer at købe, eller vil vide mere om de produkter, du allerede har købt.