torsdag den 15. april 2010

Materiale guide: Så ved du hvad du køber

Sexlegetøj bliver lavet af mange forskellige materialer. Hvad er godt og hvad er skidt? Ja, der er ikke nogen lette svar på spørgsmålet for det afhænger helt af hvad du kan lide, hvad du vil betale for og hvad det skal bruges til. Så Du får altså ikke svaret på hvilket materiale du skal købe dit næste sex legetøj i her. I stedet kan du som det eneste sted på det danske net læse en samlet oversigt over materialerne. Få svaret på hvad det gør materialet særligt og hvad det er lavet af, og ikke mindst hvilke glidecremer der må bruges med det.

Det hele er skrevet/samlet sammen/oversat af Drengenes Farmaceut/kemiker Mads og er baseret på producenternes anbefalinger for hvordan du kan være helt sikker. Det er et stort arbejde, så den bliver opdateret løbende og nok færdig på et tidspunkt.

Acryl
Egenskaber: Utrolig hård plastik, som ligner glas.
Materiale: Acryl plast er en syntestisk polymer (eng. synthetic polymer of methyl methacrylate)
Hygiejne & sikkerhed: Super glat og tæt overflade. Kan ridses men går ellers ikke i stykker. Let at rengøre med vand og sæbe
Glidecreme: Vandbaseret glidecreme & Silikone baseret glidecreme

Aluminium (metal)
Egenskaber: Metal følelse. Lav vægt i forhånd til Stål legetøj og kan ikke ruste. God til temperatur leg da det hurtigt afkøles og opvarmes (og tåler alle temperaturer).
Materiale: Inaktivt metal som forekommer i naturen i store mængder
Hygiejne & sikkerhed: Blandt de sikreste materialer du kan vælge. Super holdbart. Let at rengøre med vand og sæbe. Kan vaskes i opvaskemaskinen.
Glidecreme: Alle slags glidecreme.

Cyberskin
Egenskaber: Cyberskin er fremstillet for at ligne og føles som hud. Stærkt, Blødt og fleksibelt
Materiale: Blanding af PVC og silikone
Hygiejne & sikkerhed: Cyberskin er porøst dvs fyldt med bittesmå huller, og er derfor meget svære at rengøre fuldt ud. Det anbefales derfor at beskytte dit sexlegetøj med kondom. Det er meget sårbare bør kun rengøres med vand og sæbe eller en legetøjs cleaner straks efter anvendelse. Pudres med majsstivelse efterbrug (maizena) for at genskabe hudoverfladen og fjerne klister. PVC er mistænkt for at være sundhedsskadeligt, og skal af miljøhensyn genanvendes på genbrugsstationen og ikke kasseres i skraldespanden.
Glidecreme: Kun vandbaseret glidecreme
Kaldes også New supersoft, Ultra realistic 3.0 (UR3), Futurotic™, SoftSkins®, SoftTouch™, Futurotic Plus™, Pure skin, Realskin

Jel-Lee
Egenskaber: Fleksibelt og stærkt materiale med en glat skinnende overfalde.
Materiale: PVC derivat (polyvinyl chlorid)
Hygiejne & sikkerhed: PVC er let at rengøre med vand og blid sæbe eller en toy cleaner. Lufttøres. Der har på det seneste være debat om PVC kan frigive skadelige stoffer. Materialet skal af miljøhensyn genanvendes på genbrugsstationen og ikke kasseres i skraldespanden
Glidecreme: Silikone baseret og vandbaseret glidecreme.

Glas
Egenskaber:
Materiale:
Hygiejne & sikkerhed:
Glidecreme: Alle slags glidecreme.

Gummi
Egenskaber: Super elastisk materiale, som kan holde til at blive trukket i rigtig mange gange.
Materiale: Kan tappes af en række planter eller fremstilles syntetisk.
Hygiejne & sikkerhed: Opbevares udenfor sollys da det ødelægger materialet. Er svært at gøre helt rent, da overfladen er fyldt med bittesmå huller. Bør derfor ikke deles.
Glidecreme: Vandbaseret eller silikonebaseret glidecreme.

Latex (gummi)
Egenskaber: Meget fleksibelt og stærkt materiale, som finder anvendelse i mange sammenhænge og spænder fra kondomer, tøj og sexlegetøj. Der findes mange som fans af dette materiale (latex fetish). Tøj af latex kan gøres skinnende ved hjælp af en silikone spray.
Materiale: Syntetisk gummi med ekstra styrke og shine.
Hygiejne & sikkerhed: Vand og mild sæbe, evt et latex rengøringsprodukt. Rengøringsletheden af dette materiale er afhængig af typen. Højporøse typer er svære at få helt rene og her bør et særligt rengøringsprodukt overvejes. Der er en mulighed for at danne allergi overfor materialet.
Glidecreme: Silikone baseret og vandbaseret glidecreme

Læder
Egenskaber: Høj modstandsdygtighed overfor slid og fleksibelt. Er også en god isolator overfor varme. Bruges særligt i Harness og kvalitets bondagelegetøj.
Materiale: Naturprodukt af koskind, tit efterbehandlet (engelsk navn: Leather)
Hygiejne & sikkerhed: Rengøres helst blot med en fugtig klud evt. en mild sæbe. Læder kan med fordel behandles med en læderfedt for at øge holdbarheden. Læder er et naturprodukt og "levende", det må derfor ikke opbevares i tætsluttende emballage. Brug en papirspose eller læg det løst i skuffen.

Microfiber
Egenskaber: Meget lavvægt og laver ikke folder rynker o.l. som fx bomuld. Er slidstærk i forhold til andre materialer af samme lave vægt og let at farve og bearbejde hvilket gør det populært materiale for mødetøj. Anvendes i fx undertøj.
Materiale: Syntetisk polymer
Hygiejne & sikkerhed: Vaskemaskinen slider meget på microfiber, så tøjet bør ideelt set håndvaskes.

Neopren
Egenskaber: Letvægtsmateriale der føles varmt og blødt. Kan holde til bredt temperaturinterval og anvendes meget i bondagelegetøj da det er stærkt i forhold til vrid og bøj.
Materiale: Neeprene er et fællesnavn for en gruppe syntetisk gummimaterialer baseret på polychloroprene.
Hygiejne & sikkerhed: Har en lukket overfalde og er let at rengøre. Rent vand eller en fugtig klud er tilstrækkeligt

Nylon
Egenskaber: Superstærkt materiale som bruges hvor det virkelig skal holde fx. i harness eller fiskeline
Materiale: Syntetisk polymer
Hygiejne & sikkerhed: Let at rengøre med vand og sæbe. Risikoen for allergi er meget lav for nylon og er derfor sikkert i brug (hypoallergent)
Glidecreme: Alle typer glidecreme kan anvendes (vand/silikone/oliebaseret).

Plastik
Egenskaber: Glat hårdt materiale, som ikke indeholder flalater. Slidstærkt og biligt.
Materiale: Syntetisk polymer (engelsk navn: Plastic)
Hygiejne & sikkerhed: Er let at rengøre pga. den glatte hårde overfalde. Vask med vand og sæbe evt. isopropyl alcohol for desinficere.
Glidecreme: Alle typer glidecreme kan anvendes (vand/silikone/oliebaseret).

Poly-melt ()
Egenskaber: Glat vand- skidt- og bakterieafvisende overflade. God til klare farver. Holdbar overfor slid
Materiale: Semi-organisk polymer
Hygiejne & sikkerhed: Vaskes med vand og sæbe. Kan disinficeres ved kogning i maks 1 min eller aftøring med alkohol.
Eksempel på legetøj i materialet: Spur dildo
Glidecreme: Vandbaseret

PVC
Egenskaber: Super materiale pga lav pris, høj styrke og glatte blank overflade.
Materiale: Polyvinyl chloride er et meget udbredt plastik i hele vores dagligdag.
Hygiejne & sikkerhed: PVC er let at rengøre med vand og blid sæbe eller en toy cleaner. Lufttøres. Der har på det seneste være debat om PVC kan frigive skadelige stoffer. Materialet skal af miljøhensyn genanvendes på genbrugsstationen og ikke kasseres i skraldespanden
Glidecreme: Silikone baseret og vandbaseret glidecreme

Rustfrit Stål
Egenskaber: Glat og hårdt. Super godt til at transportere varme/kulde oplevelser og vælges også tit for sin høje vægt. Legetøj af stål kan holde en livstid, hvis behandlet ordentligt.
Materiale: Jern i blandet crome og tit også andre metaller.
Hygiejne & sikkerhed: Det er vigtig at vælge stål omhyggeligt. Det skal være kirugisk stål, for at du kan være sikker på at der ikke er nikkel i. Kan vaskes med vand og sæbe, koges eller disinficeres med sprit. Det er vigtigt at tørre det grundigt for at der ikke kommer rustpletter.
Glidecreme: Alle typer af glidecreme

Sensafirm (Rascal Toys)
Egenskaber: Sensafirm er fremstillet for at ligne og føles som hud og solildt nok til at bygge hele anatomidele fx en hel røv o.l.
Materiale: Thermisk plastisk elastomer dvs. en blanding af plastik og gummi (engelsk: Thermal plastic elastomer variations).
Hygiejne & sikkerhed: Sensafirm er porøst dvs fyldt med bittesmå huller, og er derfor meget svære at rengøre fuldt ud. Det anbefales derfor at beskytte med kondom. Det er meget sårbare bør kun rengøres med vand og sæbe eller en legetøjs cleaner.
Opbevaring: Sexlegetøj af sensafirm opbevares mørkt og køligt separat fra andet legetøj da de let optager farve.
Glidecreme: Kun vandbaseret Glidecreme
Andre navne: PassionSkin,Trueskin, PleasureSkin,Techno-skin, Private Touch

Sil-A-Gel
Egenskaber: Antibakterielt og uden cadmium som findes i meget PVC.
Materiale: Behandled PVC
Hygiejne & sikkerhed: Sundere end almindeligt PVC og meget let at rengøre.
Glidecreme: Vandbaseret og silikonebaseret glidcreme

Silikone
Egenskaber: Inaktivt superstabilt materialet, med en vis fasthed. Dyrt i ordentlig kvalitet, men kan holde i en livstid.
Materiale: Semiorganisk polymer (engelsk navn: silicone).
Hygiejne & sikkerhed: Silikone er let at rengøre med vand og sæbe. Kan vaskes i opvaskemaskinen på øverste hylde eller koges for disinfection.
Glidecreme: Alle glidecremer (oliebaseret, vandbaseret og silikonebaseret glidecreme)

Sølv (Sterling sølv)
Egenskaber: Deluxe materiale, der er smukt og eksklusivt. Dyrt i forhold til andre muligheder.
Materiale: 92.5% rent sølv og 7.5% andre metaller (normalt kobber)
Hygiejne & sikkerhed: Sølv er af natur antibakterielt, og er ligesom andre typer metaller let at rengøre med vand og sæbe. Kan koges. Bliver sølvet sortfavet skal der bruges et sølv pudse middel
Glidecreme: Alle glidecremer (oliebaseret, vandbaseret og silikonebaseret glidecreme)

Superskin (Fleshjack / Fleshlight)
Egenskaber: Superblødt, fleksibelt og naturtro materiale. Pt det nærmeste man kommer følelsen af naturlige kropsåbninger.
Materiale: Patentbeskyttet polymer.
Hygiejne & sikkerhed: Latex frit og porøst dvs fyldt med små huller der besværliggør rengøringen. Må kun renses med vand, aldrig sæbe! Skal lufttørres inden den pakkes væk og pudres med majsstivelse (maizena) for at genskabe følelsen af hud.
Glidecreme: Kun vandbaseret glidecreme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar